Jadłospis od 4 luty

Poniedziałek 2019-02-04

Śniadanie I.

  • chleb z masłem, zieloną sałatą, szynką, ogórkiem zielonym,
  • bawarka,
    Śniadanie II.
  • mandarynka,
  • herbata z sokiem malinowym,
    1,7
    Obiad
  • zupa kalafiorowa z kaszą manną, zieloną pietruszką,
  • kurczak w miodzie, ziemniaki, marchewka z groszkiem,
  • kompot wieloowocowy,
    1,9
    Podwieczorek
  • ciastko owsiane,
  • bawarka,
  • jabłko,
    1,7

Wtorek 2019-02-05

Śniadanie I.

  • zupa mleczna z kaszą manną,
  • chleb z masłem, pasztetem pieczonym,
  • herbata z cytryną,
    Śniadanie II.
  • jabłko,
  • woda mineralna,
    1,7
    Obiad
  • zupa cebulowa z zacierką, zieloną pietruszką,
  • kotlet a’la szwajcar, ziemniaki, buraczki pieczone,
  • kompot wieloowocowy,
    1,7,9
    Podwieczorek
  • 1/2 bułki z dżemem owocowym,
  • bawarka,
  • jabłko,
    1,7

Środa 2019-02-06

Śniadanie I.

  • chleb z masłem, zieloną sałatą, żółtym serem, rzodkiewką,
  • herbata z cytryną,
    Śniadanie II.
  • jabłko,
  • herbata z sokiem malinowym,
    1,7
    Obiad
  • zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką,
  • gołąbki przedszkolne z sosem pomidorowym, ziemniaki,
  • kompot wieloowocowy,
    3,7,9
    Podwieczorek
  • legumina z sosem truskawkowym,
  • herbata owocowa,
  • jabłko,
    1,7

Czwartek 2019-02-07

Śniadanie I.

  • zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,
  • chleb z masłem, szynką, rzodkiewką,
  • herbata z cytryną,
    Śniadanie II.
  • mandarynka,
  • herbata z sokiem malinowym,
    1,7
    Obiad
  • żurek z kiełbasą, ziemniakami, zieloną pietruszką,
  • racuchy z jabłkiem, cukrem pudrem,
  • kompot wieloowocowy,
    1,3,7,9
    Podwieczorek
  • chleb z masłem, pastą szynkową, szczypiorkiem,
  • bawarka,
  • jabłko,
    1,7

Piątek 2019-02-08

Śniadanie I.

  • chleb z masłem, twarożkiem ziołowym, pomidorem,
  • chleb z masłem czosnkowym,
  • herbata z cytryną,
  • Śniadanie II.
  • jabłko,
  • herbata z sokiem malinowym,
    1,7
    Obiad
  • rosół z makaronem, zieloną pietruszką,
  • fishburger, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki,
  • kompot wieloowocowy,
    1,3,4,9
    Podwieczorek
  • jabłecznik (wyrób własny),
  • bawarka,
  • jabłko,
    1,3,7

Numery alergenów umieszczone pod każdym wpisem dostępne tutaj.

________________________________________

W naszej kuchni stosujemy poniższe zasady:

  1. Korzystamy wyłącznie z naturalnych składników o możliwie najwyższej jakości.
  2. Wszystkie potrawy są świeże i przygotowywane w tym samym dniu.
  3. Nie stosujemy żadnych sztucznych przypraw, kostek rosołowych, wzmacniaczy smaku,
    konserwantów. Ograniczamy ilość cukru i soli.
  4. Koktajle owocowe przygotowujemy sami – co gwarantuje nam w pełni naturalne
    składniki.
  5. Nasze kucharki same przygotowują kotlety rybne, hamburgery itp.. Nie używamy
    gotowych potraw, zawierających ogromne ilości wypełniaczy i tłuszczu.
  6. Mięsa pieczemy, dusimy lub smażymy w piecu konwekcyjno-parowym.
  7. Naleśniki, pierogi, kluski, przygotowujemy sami od początku do końca. Nie kupujemy
    gotowych wysoko mrożonych potraw.
  8. Zupy gotowane są u nas codziennie wyłącznie z warzyw lub warzyw i mięsa.
  9. Sosy przygotowujemy od podstaw. Nie stosujemy do nich półproduktów w postaci
    gotowych proszków. Swój smak zawdzięczają naturalny przyprawom.
  10. Na podwieczorki podajemy własnoręcznie przygotowane desery –np. ciasta, muffinki.
  11. Dzieci mają stały dostęp do wody mineralnej, a soki podawane do podwieczorków są to
    soki naturalnie tłoczone bez dodatku cukru.

Post Author: admin