Jadłospis od 28 stycznia

Poniedziałek 2019-01-28

Śniadanie I.

  • chleb z masłem, zieloną sałatą, szynką, pomidorem, szczypiorkiem,
  • bawarka,
    Śniadanie II.
  • winogrona,
  • herbata z sokiem malinowym,
    1,7
    Obiad
  • grochówka z ziemniakami, kiełbasą, zieloną pietruszką,
  • kluski na parze z sosem z czarnej porzeczki,
  • kompot wieloowocowy,
    1,3,9
    Podwieczorek
  • baton z masłem, szynką, ogórkiem zielonym,
  • herbata owocowa,
  • jabłko,
    1

Wtorek 2019-01-29
Śniadanie I.

  • zupa mleczna z kaszą manną,
  • chleb mieszany z masłem, bananem i kiwi,
  • herbata z cytryną,
    Śniadanie II.
  • jabłko,
  • herbata z sokiem malinowym,
    1,7
    Obiad
  • zupa pomidorowa z makaronem, śmietaną, zieloną pietruszką,
  • filet z kurczaka na parze, ziemniaki pieczone, kapusta pekińska z pomidorem i kukurydzą,
  • kompot wieloowocowy,
    1,7,9
    Podwieczorek
  • mus jabłkowy z cynamonem (wyrób własny),
  • wafel ryżowy,
  • bawarka,
    7

Środa 2019-01-30
Śniadanie I.

  • omlet z szynką, pomidorem i szczypiorkiem,
  • chleb z masłem, ogórkiem zielonym,
  • bawarka,
    Śniadanie II.
  • mandarynka,
  • herbata z sokiem malinowym,
    1,3,7
    Obiad
  • zupa jarzynowa z ryżem, zieloną pietruszką,
  • zapiekanka mięsno- warzywna z sosem beszamelowym,
  • kompot wieloowocowy,
    1,7,9
    Podwieczorek
  • baton z masłem, szynką, szczypiorkiem,
  • bawarka,
  • jabłko,
    1,7

Czwartek 2019-01-31
Śniadanie I.

  • chleb z masłem, zieloną sałatą, szynką, rzodkiewką, szczypiorkiem,
  • bawarka,
    Śniadanie II.
  • jabłko,
  • herbata z sokiem malinowym,
    1,7
    Obiad
  • barszcz czerwony z ziemniakami, śmietaną, zielona pietruszką,
  • potrawka z kurczaka,
  • kompot wieloowocowy,
    7,9
    Podwieczorek
  • 1/2 rogala z miodem,
  • bawarka,
  • jabłko,
    1,7

Piątek 2019-02-01
Śniadanie I.

  • chleb z masłem, twarożkiem ziołowym, szczypiorkiem,
  • chleb z masłem, szynką, pomidorem,
  • herbata z cytryną,
    Śniadanie II.
  • pomarańcza,
  • herbata z sokiem malinowym,
    1,7
    Obiad
  • zupa szpinakowa z ziemniakami, śmietaną, zielona pietruszką,
  • naleśniki nadziewane rybą i warzywami,
  • kompot wieloowocowy,
    1,3,4,7,9
    Podwieczorek
  • babeczki z niespodzianką (wyrób własny),
  • bawarka,
  • jabłko,
    1,3,7

Numery alergenów umieszczone pod każdym wpisem dostępne tutaj.

________________________________________

W naszej kuchni stosujemy poniższe zasady:

  1. Korzystamy wyłącznie z naturalnych składników o możliwie najwyższej jakości.
  2. Wszystkie potrawy są świeże i przygotowywane w tym samym dniu.
  3. Nie stosujemy żadnych sztucznych przypraw, kostek rosołowych, wzmacniaczy smaku,
    konserwantów. Ograniczamy ilość cukru i soli.
  4. Koktajle owocowe przygotowujemy sami – co gwarantuje nam w pełni naturalne
    składniki.
  5. Nasze kucharki same przygotowują kotlety rybne, hamburgery itp.. Nie używamy
    gotowych potraw, zawierających ogromne ilości wypełniaczy i tłuszczu.
  6. Mięsa pieczemy, dusimy lub smażymy w piecu konwekcyjno-parowym.
  7. Naleśniki, pierogi, kluski, przygotowujemy sami od początku do końca. Nie kupujemy
    gotowych wysoko mrożonych potraw.
  8. Zupy gotowane są u nas codziennie wyłącznie z warzyw lub warzyw i mięsa.
  9. Sosy przygotowujemy od podstaw. Nie stosujemy do nich półproduktów w postaci
    gotowych proszków. Swój smak zawdzięczają naturalny przyprawom.
  10. Na podwieczorki podajemy własnoręcznie przygotowane desery –np. ciasta, muffinki.
  11. Dzieci mają stały dostęp do wody mineralnej, a soki podawane do podwieczorków są to
    soki naturalnie tłoczone bez dodatku cukru.

Post Author: admin