Jadłospis od 2 Marca

Aktualności

Jadłospis

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek
2020-03-02I. 
– chleb jasny z masłem, szynką, papryką żółtą, szczypiorkiem,   
– kawa inka na mleku,

II.
– talerz owocowo- warzywny,   
– woda mineralna n/g,

(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne)
– zupa fasolowa na wywarze mięsnym z ziemniakami, kiełbasą, zieloną pietruszką,

– ryż na mleku z jabłkiem, masłem i cynamonem,

– kompot wieloowocowy,

(seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne)
– 1/2 bułki z masłem, bananem, kiwi,

– kakao,

(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne)
2020-03-03I. 
– mini stół szwedzki: chleb jasny z masłem, 1/2 jajka, kiełbasa krucha, ogórek zielony,   
– bawarka,

II.

– chipsy marchewkowe,    – woda mineralna n/g,

(zboża zawierające gluten, jajka, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne)
– krupnik na wywarze mięsno- jarzynowym z ziemniakami, zieloną pietruszką,

– kotlet mielony, ziemniaki puree, marchewka z groszkiem na parze,

– kompot wieloowocowy,

(seler i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne)
– talerzyk rozmaitości (cząstki owoców: jabłka, pomarańczy, winogron; rodzynki, słonecznik),
– wafel ryżowy,
– herbata owocowa,
2020-03-04I. 
– płatki kukurydziane na mleku,   
– bułka z masłem, pasztetem pieczonym, szczypiorkiem,   
– herbata owocowa,

II.
– talerz owocowo- warzywny,   
– woda mineralna n/g,

(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne)
– zupa brokułowa na wywarze jarzynowym z zacierką, śmietaną, zieloną pietruszką,

– zrazy z cebulką, ziemniaki puree, gotowana czerwona kapusta,

– kompot wieloowocowy,

(seler i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne)
– 1/2 bułki mlecznej z masłem i miodem,
– kakao,
– cząstki jabłka,

(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne)
2020-03-05I. 

– chleb jasny z masłem, zieloną sałatą, szynką, pomidorem,   

– bawarka,

II.

– chrupki kukurydziane,    – woda mineralna n/g,

(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne)
– zupa pieczarkowa na wywarze jarzynowym z makaronem, śmietaną, zieloną pietruszką,

– gulasz drobiowy, kasza jęczmienna i pęczak, buraczki,

– kompot wieloowocowy,

(seler i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne)
– wafle z powidłami śliwkowymi,
– kakao,
– cząstki jabłka,

(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne)
2020-03-06I. 
– chleb jasny z masłem, zieloną sałatą, żółtym serem, rzodkiewką,   
– herbata owocowa,

II.
– talerz owocowo- warzywny,   
– woda mineralna n/g,(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne)
– krem z dyni na wywarze mięsno- jarzynowym z grzankami, śmietaną, zieloną pietruszką,
– fishburger, ziemniaki puree, kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem,

– kompot wieloowocowy,

(seler i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajka, ryby, mleko i produkty pochodne)
– legumina z sosem truskawkowym,

– herbatniki be-be,

– herbata owocowa,

(zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne)