Jadłospis od 17 grudnia

Poniedziałek 2018-12-17
Śniadanie I.
– chleb z masłem, zieloną sałatą, szynką, pomidorem,
– bawarka,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7
Obiad
– kapuśniak z ziemniakami, zieloną pietruszką,
– kurczak pieczony w miodzie, kasza jęczmienna, kapusta pekińska z kukurydzą i marchewka,
– kompot wieloowocowy,
1,9
Podwieczorek
– koktajl truskawkowy na maślance,
– wafel ryżowy,
– jabłko,
7
Wtorek 2018-12-18
Śniadanie I.
– zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,
– chleb z masłem czosnkowym z zieloną pietruszką,
– herbata z cytryną,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7
Obiad
– zupa szpinakowa z ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką,
– spaghetti bolonese,
– kompot wieloowocowy,
1,7,9
Podwieczorek
– chleb z masłem, pastą z gotowanego kurczaka,
– herbata owocowa,
– jabłko,
1
Środa 2018-12-19
Śniadanie I.
– chleb z masłem, zielona sałatą, szynką, ogórkiem zielonym,
– bawarka,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7
Obiad
– barszcz czerwony z ziemniakami, śmietaną, zielona pietruszką,
– filet z miruny, ziemniaki, kapusta kiszona z pieczarkami,
– kompot wieloowocowy,
1,3,4,7,9
Podwieczorek
– piernik,
– bawarka,
– jabłko,
1,3,7
Czwartek 2018-12-20
Śniadanie I.
– zupa mleczna z kaszą manną,
– chleb z masłem, pasztetem pieczonym,
– herbata z cytryną,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7
Obiad
– zupa jarzynowa z ziemniakami, zieloną pietruszką,
– gulasz drob., kasza jęczmienna, ogórek kiszony z marchewką i cebulą,
– kompot wieloowocowy,
1,9
Podwieczorek
– chleb z masłem i miodem,
– bawarka,
– jabłko,
1,7
Piątek 2018-12-21
Śniadanie I.
– chleb z masłem, zielona sałatą, szynką, rzodkiewką,
– bawarka,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7
Obiad
– krem z soczewicy z ziemniakami, kiełbasą, zielona pietruszką,
– łazanki wegetariańskie (makaron, pieczarki, kapusta kiszona, cebula),
– kompot wieloowocowy,
1,9
Podwieczorek
– kisiel owocowy,
– herbatniki be-be,
– jabłko,
1

 

 

 

 

W naszej kuchni stosujemy poniższe zasady:

1. Korzystamy wyłącznie z naturalnych składników o możliwie najwyższej jakości.
2.    Wszystkie potrawy są świeże i przygotowywane w tym samym dniu.
3.    Nie stosujemy żadnych sztucznych przypraw, kostek rosołowych, wzmacniaczy smaku, 
        konserwantów. Ograniczamy ilość cukru i soli.
4.    Koktajle owocowe przygotowujemy sami – co gwarantuje nam w pełni naturalne
        składniki.
5.    Nasze kucharki same przygotowują kotlety rybne, hamburgery itp.. Nie używamy
        gotowych potraw, zawierających ogromne ilości wypełniaczy i tłuszczu.
6.    Mięsa pieczemy, dusimy lub smażymy w piecu konwekcyjno-parowym.
7.    Naleśniki, pierogi, kluski, przygotowujemy sami od początku do końca. Nie kupujemy
        gotowych wysoko mrożonych potraw.
8.    Zupy gotowane są u nas codziennie wyłącznie z warzyw lub warzyw i mięsa.
9.   Sosy przygotowujemy od podstaw. Nie stosujemy do nich półproduktów w postaci   
       gotowych proszków. Swój smak zawdzięczają naturalny przyprawom.
10.  Na podwieczorki podajemy własnoręcznie przygotowane desery –np. ciasta, muffinki.
11.  Dzieci mają stały dostęp do wody mineralnej, a soki podawane do podwieczorków są to
       soki naturalnie tłoczone bez dodatku cukru.

Post Author: admin