Jadłospis od 10 grudnia

Poniedziałek 2018-12-10
Śniadanie I.
– chleb z masłem, zielona sałatą, szynką, ogórkiem zielonym,
– bawarka,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7
Obiad
– krupnik z ziemniakami, zielona pietruszką,
– kopytka z masłem i cynamonem,
– kompot wieloowocowy,
1,3,7,9
Podwieczorek
– chleb z masłem, szynką, rzodkiewką,
– herbata z cytryną,
– jabłko,
1

Wtorek 2018-12-11
Śniadanie I.
– zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,
– chleb z masłem, kiwi i bananem,
– herbata z cytryną,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7
Obiad
– rosół z lanym ciastem, zielona pietruszką,
– nugetsy z kurczaka, ziemniaki, kapusta pekińska z pomidorem i marchewką,
– kompot wieloowocowy,
1,3,9
Podwieczorek
– legumina z musem jabłkowym,
– herbata z cytryną,
1,7

Środa 2018-12-12
Śniadanie I.
– chleb z masłem, twarożkiem ziołowym,
– chleb z masłem, szynką, rzodkiewką,
– herbata z cytryną,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7
Obiad
– zupa brokułowa z ziemniakami, śmietana, zielona pietruszką,
– pieczeń wp., kasza jęczmienna, buraczki z chrzanem,
– kompot wieloowocowy,
1,7,9
Podwieczorek
– budyń czekoladowy(wyrób własny),
– herbata z cytryną,
– jabłko,
3,7

Czwartek 2018-12-13
Śniadanie I.
– zupa mleczna z kaszą manną,
– chleb z masłem, kiełbasą krakowską, ogórkiem zielonym,
– herbata z cytryną,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7
Obiad
– zupa pomidorowa z makaronem, śmietaną, zielona pietruszką,
– hamburger wp., ziemniaki, sałata zielona z jogurtem,
– kompot wieloowocowy,
1,3,7,9
Podwieczorek
– chleb z masłem i dżemem owocowym,
– herbata z cytryną,
– jabłko,
1,

Piątek 2018-12-14
Śniadanie I.
– chleb z masłem, zielona sałatą, szynką, pomidorem,
– bawarka,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7
Obiad
– zupa kalafiorowa z kaszą manną, zieloną pietruszką,
– paluszki rybne, ziemniaki, kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem,
– kompot wieloowocowy,
1,3,4,9
Podwieczorek
– babka piaskowa,
– bawarka,
– jabłko,
1,3,7

 

 

 

 

W naszej kuchni stosujemy poniższe zasady:

1. Korzystamy wyłącznie z naturalnych składników o możliwie najwyższej jakości.
2.    Wszystkie potrawy są świeże i przygotowywane w tym samym dniu.
3.    Nie stosujemy żadnych sztucznych przypraw, kostek rosołowych, wzmacniaczy smaku, 
        konserwantów. Ograniczamy ilość cukru i soli.
4.    Koktajle owocowe przygotowujemy sami – co gwarantuje nam w pełni naturalne
        składniki.
5.    Nasze kucharki same przygotowują kotlety rybne, hamburgery itp.. Nie używamy
        gotowych potraw, zawierających ogromne ilości wypełniaczy i tłuszczu.
6.    Mięsa pieczemy, dusimy lub smażymy w piecu konwekcyjno-parowym.
7.    Naleśniki, pierogi, kluski, przygotowujemy sami od początku do końca. Nie kupujemy
        gotowych wysoko mrożonych potraw.
8.    Zupy gotowane są u nas codziennie wyłącznie z warzyw lub warzyw i mięsa.
9.   Sosy przygotowujemy od podstaw. Nie stosujemy do nich półproduktów w postaci   
       gotowych proszków. Swój smak zawdzięczają naturalny przyprawom.
10.  Na podwieczorki podajemy własnoręcznie przygotowane desery –np. ciasta, muffinki.
11.  Dzieci mają stały dostęp do wody mineralnej, a soki podawane do podwieczorków są to
       soki naturalnie tłoczone bez dodatku cukru.

Post Author: admin