Jadłospis na 1-szy tydzień czerwca

 

Poniedziałek 04.06.2018
Śniadanie
– chleb razowy z masłem, zieloną sałatą, szynką, rzodkiewką, szczypiorkiem,
– bawarka,
II śniadanie
– patera świeżych owoców,
Obiad
– krupnik z ziemniakami, zieloną pietruszką,
– kluski na parze z sosem z czarnej porzeczki,
Podwieczorek
– kompot wieloowocowy,
– legumina z musem truskawkowym wafelkiem,

Wtorek 05.06.2018
Śniadanie
– chleb razowy słonecznikowy z masłem, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem,
– kiełbaski na ciepło z ketchupem,
– bawarka,
II śniadanie
– patera świeżych owoców,
Obiad
– barszcz czerwony z ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką,
– risotto z kurczakiem i warzywami,
– kompot wieloowocowy,
Podwieczorek
– ½ bułki z masłem, serkiem waniliowym,
– herbata owocowa,

Środa 06.06.2018
Śniadanie
– zupa mleczna z kaszą manną,
– chleb razowy z masłem, szynką, szczypiorkiem,
– herbata z cytryną,
II śniadanie
– patera świeżych owoców,
Obiad
– krem marchewkowy z grzankami, śmietaną, zieloną pietruszką,
– zapiekanka mięsno- warzywna,
– kompot wieloowocowy,
Podwieczorek
– mus jabłkowo-truskawkowy,

Czwartek 07.06.2018
Śniadanie
– chleb razowy słonecznikowy z masłem, zieloną sałatą, szynką, pomidorem, szczypiorkiem,
– bawarka,
II śniadanie
– patera świeżych owoców,
Obiad
– krem z botwinki z makaronem, śmietaną, zieloną pietruszką,
– hamburgery wp., ziemniaki pieczone, fasolka szparagowa ,
– kompot wieloowocowy,
Podwieczorek
– chleb mieszany z pastą jajeczną,
– herbata owocowa,

Piątek 08.06.2018
Śniadanie
– zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,
– chleb mieszany z masłem, pasztetem pieczonym,
– herbata z cytryną,
II śniadanie
– patera świeżych owoców,
Obiad
– zupa cebulowa z makaronem, śmietaną, zieloną pietruszką,
– fishburgery, ziemniaki, biała kapust z papryką i marchewką,
– kompot wieloowocowy,
Podwieczorek
– babeczki z niespodzianką,
– herbata owocowa,

 

 

Jadłospis

 

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek
2018-06-04 I Śniadanie

– chleb razowy z masłem, zieloną sałatą, szynką, rzodkiewką, szczypiorkiem,
– bawarka,
 
II Śniadanie
 
– patera świeżych owoców
– krupnik z ziemniakami, zieloną pietruszką, 

– kluski na parze z sosem z czarnej porzeczki,
– kompot wieloowocowy,
– legumina z musem truskawkowym i wafelkiem,
2018-06-05 I Śniadanie

 
– chleb razowy słonecznikowy z masłem, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem,
– kiełbaski drob. na ciepło z ketchupem,
– bawarka,
 
II Śniadanie
 
– patera świeżych owoców,
– barszcz czerwony z ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką,

– risotto z kurczakiem i warzywami,
– kompot wieloowocowy,
 
– 1/2 bułki z masłem i serkiem waniliowym,

– herbata owocowa,

Post Author: admin