Jadłospis czerwcowy od 18

 

 

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek
2018-06-18 I Śniadanie

– kaszka truskawkowa,
– chleb razowy z masłem, szynką, rzodkiewką, szczypiorkiem,
– herbata z cytryną,
II Śniadanie
– patera świeżych owoców,
– herbata z sokiem malinowym,
– zupa jarzynowa z ryżem, zieloną pietruszką, 

– kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka na parze,
– kompot wieloowocowy,
– chleb z pastą szynkową,

– herbata owocowa,
2018-06-19 I Śniadanie

– chleb mieszany z masłem, szynką, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem,
– herbata,
II Śniadanie
– patera świeżych owoców,
– herbata z sokiem malinowym,
– krem z soczewicy z ziemniakami, śmietaną, zieloną pietruszką,

– kurczak pieczony, kasza jęczmienna, kapusta pekińska z pomidorem i kukurydzą,
– kompot wieloowocowy,
– koktajl owocowy,

– chrupki ryżowe,
2018-06-20 I Śniadanie

– zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,
– chleb razowy z masłem, szynką, szczypiorkiem,
– herbata z cytryną,
II Śniadanie 
– patera świeżych owoców,
– herbata z sokiem malinowym,
– krupnik z ziemniakami, zieloną pietruszką, 

– spaghetti bolonese, cząstki ogórka zielonego,
– kompot wieloowocowy,
– 1/2 bułki mlecznej z dżemem,

– herbata owocowa,
2018-06-21 I Śniadanie

– chleb razowy słonecznikowy z masłem, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem,
– jajecznica na parze,
– herbata z cytryną,
II Śniadanie 
– patera świeżych owoców,
– herbata z sokiem malinowym,
– zupa szpinakowa z makaronem, zieloną pietruszką,

– kotlet mielony wp., ziemniaki, warzywa na parze z sezamem,
– kompot wieloowocowy,
– legumina z sokiem owocowym,

– ciastka b/c z morelą,
2018-06-22 – chleb mieszany z masłem, zieloną sałatą, szynką, rzodkiewką, szczypiorkiem,

– herbata z cytryną,
 
WYCIECZKA
– naleśniki z dżemem, serkiem waniliowym z owocami,

– kompot wieloowocowy,
 
WYCIECZKA
– jabłko,

– 1/2 rogala z masłem,
 
WYCIECZKA

Post Author: admin