Jadłospis

Poniedziałek 2018-12-31
Śniadanie I.
– chleb z masłem, pasztetem pieczonym,
– bawarka,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z imbirem,
1,7
Obiad
– zupa ziemniaczana z zielona pietruszką,
– kurczak gotowany z warzywami, ryż,
– kompot wieloowocowy,
1,9
Podwieczorek
– wafel ryżowy z dżemem,
– bawarka,
– jabłko,
– herbatniki be-be,
7,

Środa 2019-01-02
Śniadanie I.
– chleb z masłem, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem,
– jajecznica na parze,
– herbata z cytryną,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,
1,3
Obiad
– grochówka z ziemniakami, kiełbasą, zielona pietruszką,
– makaron z serem, marchewka tarta z rodzynkami,
– kompot wieloowocowy,
1,7,9
Podwieczorek
– chleb z masłem, szynką, rzodkiewką,
– bawarka,
– jabłko,
1,7

Czwartek 2019-01-03
Śniadanie I.
– zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,
– chleb z masłem, szynką, pomidorem,
– herbata z sokiem malinowym,
Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7
Obiad
– zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną, zieloną pietruszką,
– kotlet schabowy, ziemniaki, warzywa na parze,
– kompot wieloowocowy,
1,3,7,9
Podwieczorek
– kisiel owocowy z kleksem jogurtu i nasionami chia,
– herbatniki be-be,
– jabłko,
1,7

Piątek 2019-01-04
Śniadanie I.
– chleb z masłem, zieloną sałatą, szynką, rzodkiewką,
– bawarka,
Śniadanie II.
– pomarańcza,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7
Obiad
– zupa szpinakowa z makaronem, śmietaną, zieloną pietruszką,
– filet z miruny, ziemniaki, kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem,
– kompot wieloowocowy,
1,3,4,7,9
Podwieczorek
– ciasto marchewkowe,
– bawarka,
– jabłko,
1,3,7

 

 

 

 

W naszej kuchni stosujemy poniższe zasady:

1. Korzystamy wyłącznie z naturalnych składników o możliwie najwyższej jakości.
2.    Wszystkie potrawy są świeże i przygotowywane w tym samym dniu.
3.    Nie stosujemy żadnych sztucznych przypraw, kostek rosołowych, wzmacniaczy smaku, 
        konserwantów. Ograniczamy ilość cukru i soli.
4.    Koktajle owocowe przygotowujemy sami – co gwarantuje nam w pełni naturalne
        składniki.
5.    Nasze kucharki same przygotowują kotlety rybne, hamburgery itp.. Nie używamy
        gotowych potraw, zawierających ogromne ilości wypełniaczy i tłuszczu.
6.    Mięsa pieczemy, dusimy lub smażymy w piecu konwekcyjno-parowym.
7.    Naleśniki, pierogi, kluski, przygotowujemy sami od początku do końca. Nie kupujemy
        gotowych wysoko mrożonych potraw.
8.    Zupy gotowane są u nas codziennie wyłącznie z warzyw lub warzyw i mięsa.
9.   Sosy przygotowujemy od podstaw. Nie stosujemy do nich półproduktów w postaci   
       gotowych proszków. Swój smak zawdzięczają naturalny przyprawom.
10.  Na podwieczorki podajemy własnoręcznie przygotowane desery –np. ciasta, muffinki.
11.  Dzieci mają stały dostęp do wody mineralnej, a soki podawane do podwieczorków są to
       soki naturalnie tłoczone bez dodatku cukru.

Post Author: admin