Jadłospis od 11 lutego

Poniedziałek 2019-02-11

Śniadanie I.
– chleb z masłem, zieloną sałatą, szynką, pomidorem,
– bawarka,

Śniadanie II.
– pomarańcza,
– herbata z sokiem malinowym,
1,7

Obiad
– krem z soczewicy z kiełbasą, ziemniakami, zieloną pietruszką,
– makaron z serem, marchewka ze słonecznikiem,
– kompot wieloowocowy,
1,7,9

Podwieczorek
– 1/2 bułki z masłem, z gotowanym kurczakiem,
– herbata owocowa,
– jabłko,
1,

Wtorek 2019-02-12

Śniadanie I.
– kiełbaska na ciepło z ketchupem,
– chleb z masłem, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem,
– bawarka,
1,7

Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,

Obiad
– kapuśniak z ziemniakami, zieloną pietruszką,
– kaszotto (kasza jęczmienna, mięso drob., warzywa),
– kompot wieloowocowy,
1,9

Podwieczorek
– batonik mleczno-kakaowy,
– bawarka,
– jabłko,
1,7

Środa 2019-02-13

Śniadanie I.
– zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,
– chleb z masłem, kiwi i bananem,
– herbata z cytryną,
1,7

Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,

Obiad
– krupnik z zieloną pietruszką,
– pieczeń wp., ziemniaki, czerwona kapusta,
– kompot wieloowocowy,
1,9

Podwieczorek
– 1/2 rogala z masłem i miodem,
– bawarka,
– jabłko,
1,7

Czwartek 2019-02-14

Śniadanie I.
– chleb z masłem, zieloną sałatą, szynką, rzodkiewką,
– bawarka,
1,7

Śniadanie II.
– pomarańcza,
– herbata z sokiem malinowym,

Obiad
– zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną, zieloną pietruszką,
– kurczak pieczony, ziemniaki, kapusta pekińska z marchewką i kukurydzą,
– kompot wieloowocowy,
3,7,9

Podwieczorek
– budyń czekoladowy (wyrób własny),
– biszkopty,
– jabłko,
1,3,7

Piątek 2019-02-15

Śniadanie I.

– chleb z masłem, czerwoną pastą jajeczną,
– chleb z masłem, szynką, szczypiorkiem,
– bawarka,
1,3,7

Śniadanie II.
– jabłko,
– herbata z sokiem malinowym,

Obiad
– zupa brokułowa z zacierką, śmietana, zieloną pietruszką,
– filet z miruny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki,
– kompot wieloowocowa,
1,3,4,7,9

Podwieczorek
– bułeczki drożdżowe (wyrób własny),
– bawarka,
– jabłko,
1,3,7

Numery alergenów umieszczone pod każdym wpisem dostępne tutaj.

________________________________________

W naszej kuchni stosujemy poniższe zasady:

  1. Korzystamy wyłącznie z naturalnych składników o możliwie najwyższej jakości.
  2. Wszystkie potrawy są świeże i przygotowywane w tym samym dniu.
  3. Nie stosujemy żadnych sztucznych przypraw, kostek rosołowych, wzmacniaczy smaku,
    konserwantów. Ograniczamy ilość cukru i soli.
  4. Koktajle owocowe przygotowujemy sami – co gwarantuje nam w pełni naturalne
    składniki.
  5. Nasze kucharki same przygotowują kotlety rybne, hamburgery itp.. Nie używamy
    gotowych potraw, zawierających ogromne ilości wypełniaczy i tłuszczu.
  6. Mięsa pieczemy, dusimy lub smażymy w piecu konwekcyjno-parowym.
  7. Naleśniki, pierogi, kluski, przygotowujemy sami od początku do końca. Nie kupujemy
    gotowych wysoko mrożonych potraw.
  8. Zupy gotowane są u nas codziennie wyłącznie z warzyw lub warzyw i mięsa.
  9. Sosy przygotowujemy od podstaw. Nie stosujemy do nich półproduktów w postaci
    gotowych proszków. Swój smak zawdzięczają naturalny przyprawom.
  10. Na podwieczorki podajemy własnoręcznie przygotowane desery –np. ciasta, muffinki.
  11. Dzieci mają stały dostęp do wody mineralnej, a soki podawane do podwieczorków są to
    soki naturalnie tłoczone bez dodatku cukru.

Post Author: admin